Actuele thema's, foto's en werkstukjes

Geertruidenberg,  oktober 2017

Geachte ouders/ verzorgers,

De herfstvakantie zit er weer op en wat was het prachtig weer. U bent ongetwijfeld met uw peuter heerlijk naar buiten geweest. Er is nu een duidelijke verandering in het seizoen. De blaadjes vallen van de bomen, er liggen eikels en kastanjes in het bos, het is ’s ochtends donkerder en het wordt straks weer kouder. Genoeg in de belevingswereld van de kinderen.  Wij gaan de komende weken werken met het leuke en leerzame thema:

                                   "Het dwarrelen van de blaadjes”

Olivier volgt een herfstblad dat dwarrelt in de wind. Hij verdwaalt omdat alles op elkaar lijkt. Door te brullen, steeds harder en harder, horen zijn vader en moeder hem. En zij brullen terug. Olivier volgt het geluid en komt  natuurlijk weer veilig thuis. En….hij vindt zijn mooie herfstblad terug!!

Het doel van dit thema is de peuters kennis te laten maken met de wisseling van het seizoen, de kleuren van de herfst en het leren van nieuwe woorden.

Wij vinden het ontzettend leuk om met onze peuters een uitstapje te maken naar het bos. Dit kunnen wij uiteraard niet zonder uw hulp. Op de volgende dagen willen we met  de verschillende groepen naar het bos in Oosterhout. Bent u in de gelegenheid om mee te gaan en in het bezit van een auto met voldoende kinderzitjes (andere ouders kunnen hun zitje achterlaten) dan kunt u zich opgeven bij één van de leidsters.

Groep 1: maandag ochtend 6 november
Groep 2: donderdag ochtend 9 november
Groep 3: dinsdag ochtend 7 november
Groep 4: dinsdag middag 7 november
Groep 5: woensdag middag  8 november


Vriendelijke groeten, 

Namens het team van de Paddestoel

 

 
Geertruidenberg, september 2017

Geachte ouders / verzorgers,

Vol enthousiasme zijn wij als team weer gestart in het nieuwe schooljaar na de zomervakantie.

De eerste twee weken hebben we alle kinderen WELKOM geheten, de peuters die terugkwamen na de vakantie en een groot aantal nieuwe kinderen, verspreid over alle 5 de groepen, die zijn gestart en gaan kennismaken met de sfeer en de werkwijze op de Paddestoel.

We werken ontwikkelingsgericht en met thema’s die aansluiten bij de belevingswereld van uw kind en die telkens de vaardigheden en de kennis van de kinderen op een ander gebied vergroten.

We starten op maandag 11 september met het thema 

                                                   R E U Z E N    EN     K A B O U T E R S

We willen met dit thema aandacht besteden aan de begrippen   GROOT     EN    KLEIN 

De reus is groot en de kabouter is klein. Van wie is die kleine broek, wie zit er op de kleine stoel en wie drinkt er uit de kleine beker? Van wie is de grote broek en wie zit er op een grote stoel.

We starten met voorlezen over reuzen en kabouters, zodat de kinderen ze leren kennen.

Op een speelse sprookjesachtige manier zullen we dit thema vorm geven en dat zult u vanzelf zien in de ruimte van  de Paddestoel en aan de verhalen van uw kind.

Wij houden u op de hoogte via de Themaflitsen en vertrouwen erop dat u hierover met uw kind in gesprek gaat en leuke vragen stelt in de thuissituatie.


Met vriendelijke groet

Namens het team van de Paddestoel