Actueel


Ouderavond 30 oktober: Media wijsheid

Aanvang: 19.30 uur, locatie: Cultureel centrum De Schattelijn 

Facebook, instagram, youtube, wie maakt daar tegenwoordig geen gebruik van? We kunnen onze mobiele telefoon, IPad, tablet of IPhone toch niet meer weg denken? Onze kinderen krijgen dit bewust of onbewust mee.

Maar wat is nu de beste manier om hier mee om te gaan? Houden we onze kinderen hier bij weg of laten we ze juist hun gang gaan? 

Om hier een weg in te vinden, hebben we Denise Bontje uitgenodigd. Zij is ervaringsdeskundige op dit gebied en zal ons meenemen in de wereld van Mediawijsheid.


Oktober/November 2018

Vanaf 22 oktober, na een weekje herfstvakantie, starten we met het thema Herfst op De Paddestoel. We gaan samen met de peuters op onderzoek uit om meer te weten te komen over:

  • Wat gebeurd er met de bomen in de herfst?
  • Wat doen de dieren in de herfst?
  • Wat voor weer is het in de herfst?

De antwoorden op deze vragen krijgen we door met de kinderen naar buiten te gaan. Op onderzoek in de natuur. Maar ook is het leuk om de herfstmaterialen naar binnen te halen voor het maken van een herfsttafel.

Dus als u met uw peuter herfstmaterialen vindt mag u deze meenemen naar De Paddestoel.

Wij gaan natuurlijk ook weer veel boeken lezen over de herfst.         

                                                                                                                           

Augustus/September 2018

Wij hebben alle peuters welkom geheten na een heerlijke, warme zomervakantie. We gaan er weer een gezellig en leerzaam schooljaar van maken!          We starten met het thema: Samen eten. In dit thema gaan we nieuwe smaken leren kennen, zoals bijvoorbeeld zoet, zout, maar ook zuur. Samen eten is leuk en daarom gaan we samen eten maken, maar ook samen het opeten.

Nieuwe woorden leren en leuke boekjes lezen, zoals: rupsje nooitgenoeg en Dribbel bakt een taart. Ook gaan we leren wat gezond en niet zo gezond eten is. We bekijken samen plaatsjes en verzamelen verpakkingen van eten en drinken, ook komen de boodschappen en het tafel dekken aan bod.

Dan zeggen wij, het team van De Paddestoel, alvast: Smakelijk eten!!!


Juni 2018

Al op jonge leeftijd zijn kinderen geïnteresseerd in muziek. Samen muziek maken is leuk en bijna ieder kind heeft wel muziek waar hij of zij graag naar luistert. Muziek heeft een positief effect op de ontwikkeling kinderen. Daarom hebben wij voor ons volgende thema gekozen voor muziek. En heet het thema heel toepasselijk;

Wij maken muziek

Het doel van dit thema is;
Samen plezier ervaren bij het luisteren naar en het maken van muziek. Daarnaast willen we de peuters kennis laten maken met verschillende soorten muziekinstrumenten en verschillende manieren van muziek maken.

Het boek dat we bij dit thema gaan lezen heet: “Muis maakt muziek.”

Bij muziek wordt vaak ook gezongen, dus zullen naast het maken van muziek ook veel gaan zingen en natuurlijk dansen. Kortom de laatste periode voor de zomervakantie zal vrolijk en gezellig worden afgesloten!