Paddestoelstippen


Prietpraat

Juf Petra doet een tijger na. Zegt Nena uit groep 2: “Het is een echte, neppe tijger!”

Tijdens het fruit eten snijdt juf Nicol de druifjes van een peuter door. Zegt Tygo uit groep 5: “Je hoeft mijn druifjes niet door te snijden, ik heb een appel!”

De juffen vragen aan Liv vd Linden uit groep 1 of ze aan het plakken is. Zegt Liv: “Nee, aan ’t plakken!”

Het zonnetje schijnt eindelijk weer. De peuters zijn aan tafel aan het spelen en juf Karin zegt: “We gaan op tijd in de kring en nog even fijn naar buiten.” Waarop Lotte uit groep 3 zegt: “Alweer!?”

Leia uit groep 2 trekt haar schoenen uit en zegt: “Kijk, ik heb vandaag een broek aan en die heeft al sokken (een mayo)! Makkelijk, hè!”

Jailey uit groep 3 vertelt; “Oma komt mij halen, maar de visboer was er niet. Toen hebben we een worstenbroodje gegeten.”
“Nou, “zegt juf Karin, “dat is lekker.” Waarop Jailey zegt: “Ja en er zat ook worst in!”

Dali uit groep 5 staat bij de lengtemeter en roept: “Kijk juf, ik ben honderd meter negentien!”


Open Dag 2018

Zaterdag 17 maart opende wij weer de deur voor alle peuters, om samen met hun ouders, opa’s en oma’s een bezoekje te brengen aan De Paddestoel!
Dit jaar viel de Open Dag midden in het thema “Op naar de Lente…”.
Ook al was het op dat moment buiten nog koud, kon iedereen bij ons binnen de lente al een beetje ervaren! De zaadjes en bloembolletjes, die we samen met de peuters hadden gezaaid en geplant, begonnen al uit te komen. En er waren overal verschillende knutselwerkjes te zien. Aan de hoogzit konden de kinderen een bloem maken en een lente kleurplaat kleuren. En er werd natuurlijk weer veel geschminkt, zoals bloemetjes, vlinders of een lieveheersbeestje!
De Open dag werd weer goed bezocht door onze peuters en hun ouders, maar ook door toekomstige peuters. Leuk om te zien en te horen dat iedereen het zo naar zijn zin had!
Het was een geslaagde ochtend, wij hebben er van genoten!