Buitenspelen bij de Paddestoel

Bij Peuterschool de Paddenstoel hebben we de afgelopen periode een reeks leuke activiteiten georganiseerd onder het thema: “Wij gaan buitenspelen.” Deze activiteiten hadden als doel om de samenwerking met de basisscholen en de gemeente te benadrukken en om ouderbetrokkenheid verder te vergroten. Als peuterschool hebben wij beweging hoog in het vaandel staan. Om deze reden hebben wij ook met veel plezier deelgenomen aan de Nationale Buitenspeeldag van Jantje Beton.

Buitenspelen bij de Paddestoel

Samen buitenspelen met basisscholen

Voor de eerste activiteit kwamen alle groepen 1 en 2 van basisscholen De Biekorf en De Vuurvlinder een half uurtje bij ons buiten spelen. Dit gaf de kinderen de kans om elkaar te ontmoeten, samen te spelen en van elkaar te leren. Het speelplein was speciaal voor deze dag vergroot, zodat er voldoende ruimte was voor iedereen om te spelen. Dankzij de korte lijntjes met alle basisscholen in de gemeente Geertruidenberg wordt de overgang naar de basisschool makkelijker voor onze aanstaande kleuters. Zo gaan wij zelf met de peuters ook regelmatig op bezoek bij de basisscholen, bijvoorbeeld om te spelen op het grote schoolplein tijdens het thema verkeer of in de bouwhoek tijdens het thema bouwen.

 

Ouders spelen mee

Voor de tweede activiteit waren alle ouders uitgenodigd om het laatste halfuur van de dag samen met hun peuter buiten te spelen. Dit verliep met een spelletjeskaart waarop stickers verdiend konden worden. De spelletjes waren stoepkrijten, een parcours afleggen, voetballen, blikgooien en bowlen. De ouderbetrokkenheid was enorm groot. Alle ouders waren aanwezig in de groep van hun eigen peuter en deden enthousiast mee met de activiteiten. We zijn trots op de betrokkenheid van alle deelnemers en kijken ernaar uit om in de toekomst meer van zulke waardevolle dagen te organiseren.

Nationale Buitenspeeldag van Jantje Beton

Ook de Nationale Buitenspeeldag bij De Paddestoel was een groot succes. Het was een dag vol plezier, beweging en samenwerking. Het speelplein was opnieuw vergroot en gevuld met allerlei soorten speelgoed: fietsen, loopkevers, een parcours, voetballen en een bak met losse onderdelen zoals appels en andere materialen. De kinderen genoten zichtbaar van het extra buitenspelen, ondanks dat het soms een beetje miezerde. Het weer hield hen niet tegen; ze speelden met volle teugen in de zon én de regen.

Een onverwachts, maar zeer gewaardeerd bezoek kwam van Wijkgericht SAMENwerken Geertruidenberg, de wethouder en Thuisvester. Ze kwamen bij ons kijken en brachten ijsjes en een cadeautje voor alle peuters mee. De kinderen mochten kiezen tussen stoepkrijt of een bellenblaas, wat zorgde voor veel blije gezichtjes.

Aanmelden

Bent u overtuigd van onze werkwijze? Meld dan uw kind vandaag nog aan.