Twee collega’s behalen diploma ‘Expert Ontwikkelings – voorsprong’

We zijn trots om te melden dat twee van onze collega’s onlangs hun opleiding ‘Expert Ontwikkelingsvoorsprong’ succesvol hebben afgerond. Deze intensieve opleiding van ruim een jaar stelt hen in staat om peuters met een ontwikkelingsvoorsprong nog beter te ondersteunen en verrijken.

Nieuwe inzichten

Tijdens de opleiding hebben we veel waardevolle inzichten opgedaan die ons helpen in het signaleren van een ontwikkelingsvoorsprong bij jonge kinderen. Het is belangrijk om hun specifieke behoeften, gedrag en uitdagingen goed te begrijpen. Ook kwamen verschillende begeleidingsmogelijkheden aan bod, waarbij we de kinderen kunnen stimuleren en ondersteunen in hun creativiteit en complexe denkprocessen. Samen creëren we een stimulerende omgeving die verrijking, verbreding en verdieping biedt aan het kind

Meer aandacht voor kinderen met een voorsprong

Dankzij deze extra kennis kunnen we nu alle kinderen die voorlopen in hun ontwikkeling op de juiste manier begeleiden. We vinden dat ieder kind begaafd is en het verdient om gezien en gehoord te worden. Met deze nieuwe expertise kunnen we kinderen met een voorsprong de ondersteuning bieden die ze nodig hebben om verder te ontwikkelen. In combinatie met ons VVE-programma bieden we nu een breed pakket voor alle kinderen.

Verrijking voor alle kinderen

De nieuwe materialen die we aanbieden kunnen ook door kinderen zonder ontwikkelingsvoorsprong worden gebruikt. Zij kunnen op hun eigen manier en vanuit hun eigen denkwijze aan de slag met stof. Door deze opleiding te hebben afgerond, kunnen wij ook onze huidige materialen verrijken. We kijken ernaar uit om deze nieuwe kennis en materialen in te zetten en zo te zorgen voor nóg meer ontwikkelingskansen voor alle kinderen op De Paddestoel!

Aanmelden

Bent u overtuigd van onze werkwijze? Meld dan uw kind vandaag nog aan.